/ Дарик-Бургас
Марковски: В бъдещето тъмно- светло само Левски гледаше:
99638
Марковски: В бъдещето тъмно- светло само Левски гледаше:
  • Марковски: В бъдещето тъмно- светло само Левски гледаше:
18-годишният Алекс Димов, който  на Архангелова задушница т.г., уби на място две жени на тротоар в Карнобат, остава в ареста. Това постанови състав на Апелативния съд в Бургас.  

Оставиха в ареста шофьора, помел две жени на тротоар в Карнобат

Димов беше задържан на 3 ноември т.г., а днес бе доведен под конвой в Съдебната палата, където обжалва  наложената му мярка за неотклонение.  Защитата на обвиняемия бе поета от двама юристи- адвокатите  Марин Марковски и Красимир Кацарски.

Оставиха в ареста шофьора, прегазил две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

"Да не го представяме като богаташче, което кара скъпи коли и гази хората. Той всъщност е психологическа жертва на катастрофата... Аз съм защитавал свещеници и сърдечни хирурзи... Правят две успешни операции излизат на пътя и предизвикват произшествие. Това е непредпазливост... .Понякога човек има в живота си мъчително стечение на обстоятелствата и когато много злостно се представят нещата, не се знае дали и в нашия двор няма да се случи нещо. Злобата не е справедливо нещо“, каза адвокат Марковски. И настоя Алекс да бъде пуснат под ареста.

Алекс Димов, който блъсна и уби две жени в Карнобат, возил 13-годишно дете

„Той не е трудово ангажиран, но разполага с луксозен автомобил и парични средства, които биха му позволили да напусне страната и да се укрие“, контрира прокурор Красимира Кателиева. Няма гарнции, че на свобода, той отново няма да се качи на автомобил и да предизвика нова трагедия, подчерта тя.

„Колата е закупена от майката на Алекс- Елена, като подарък. Това е автомобил на 18 години. Пазарната стойност не е толкова много, ако и това да е „Мерцедес“. Това, че се е качил на автомобил..това може да се каже за 2 милиона български граждани. За всеки от тях може да се каже, че е потенциално опасен“, обърна се към магистратите адвокат Красимир Кацарски.

Все още не са готови резултатите от автотехническата експертиза, специалисти ще направят и обстойна проверка за състоянието на пътя, където е предизвикана трагедията. Възможно е те да променят посоката на обвинението, каза Марковски.

„Съжалявам“, бе единственото, което Димов произнесе в съда, преди да бъде върнат отново в ареста.

Какво каза адвокат Марковски в кулоарите на Апелативния съд, чуйте в звуковия файл: