/ БГНЕС
15,45% е избирателната активност към 12:30 ч. на 3 ноември в общините в Сливенска област. В община Сливен до този час на балотажа за избор на общински кмет и на кметове на кметства в 7 населени места са гласували 14 355 души или 13,98% от общия брой на избирателите.

В община Твърдица, където се произвежда втори тур за избор на общински кмет и на кметове на кметствата в Шивачево и в с. Сборище, избирателната активност е 24,30% при гласували 2 693 избиратели.

В котленските села Жеравна и Ябланово правото си на вот за кметове на кметствата упражниха 910 души или 31,91% от избирателите. В единственото населено място в община Нова Загора - с. Еленово, където има балотаж, до урните отидоха 111 души или 31,42% от избирателите.

На първия тур на изборите за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства избирателната активност към 12:30 часа бе 20,08 процента.

В Сливен за кметския стол се борят кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев и кандидата на "БСП за България" Кольо Милев. Своят глас дадоха и двамата участници в балотажа, които призоваха сливналии да гласуват.

Кандидатът за втори мандат Стефан Радев упражни правото си на глас в СУ „Йордан Йовков“. Той заяви, че вотът му е свързан с продължаване на положителната промяна в общината.

„Гласувах да продължи възходящото развитие на Сливен, за един по-модерен и чист град, който всички обичаме и не сме безучастни какво ще бъде бъдещето на децата ни тук“, каза Стефан Радев.

Той призова жителите на общината да отидат до урните. „Това е легитимният начин да се включваме в управлението. Колкото по-активни сме, толкова повече сила и енергия ще има новото ръководство на общината да продължи да я променя за добро“, допълни той.

„Гласувах в Сливен да се живее по-добре, а затова е нужна промяна", каза опонентът му Кольо Милев. "Дадох своя глас в управлението на общината през следващите 4 години да има противовес и гражданско участие, да има кой да противостои срещу модела, при който решенията за Сливен се налагат безпроблемно от една партия", коментира бившият кмет и настоящ соцдепутат“.

Кольо Милев упражни правото си на глас в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.