Трима са номинирани за председател на БСП в Благоевградско
Трима са номинирани за председател на БСП в Благоевградско / netinfo
Йорданка Слатинска - лидер на БСП в Благоевград, областният управител Владимир Димитров и общинският съветник, говорител на червените - д-р Данко Ангелов, са номинирани за поста председател на партийната централа. Кандидатурите на тримата са издигнати от членовете в общо 52 низови организации в Благоевградско, по време на приключилите отчетно-изборни събрания.

21 партийни организации в областния център и в селските райони вече са с нови секретари, тъй като спрямо бившите водачи е имало сериозни забележки и критики от страна на редовите членове, съобщиха за Дарик радио.

Най-вероятно на предстоящата общинска конференция на БСП, която ще се проведе на 15 ноември, за председател на Столетницата в Благоевградско ще бъде преизбрана Йорданка Слатинска. За нея се очаква да гласуват 80-90 процента от делегатите, прогнозират партийни секретари на кварталните и районни организации.

Областният управител Владимир Димитров, който също е сред желаните за председателския пост, със сигурност ще си направи самоотвод, тъй като не може да съвместява двата поста. Кандидатурата на д-р Данко Ангелов е издигната само от две организации на БСП в община Благоевград.