Кулата остава блокиран за ТИР-ове, проходът Предела затворен за камиони
Кулата остава блокиран за ТИР-ове, проходът Предела затворен за камиони / снимка: Sofia Photo Agency

Пътищата са проходими при зимни условия, сняг вали почти над цялата страна, съобщават от пресцентъра на МВР. Пътните настилки са заснежени и заледени - обработват се и се опесъчават. По усойните места и мостовете има частични заледявания. 

Опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле. Там тази сутрин е станал пътен инцидент, за който сигнализираха слушатели на Дарик. Според тях този участък от главен път Е-79 не е почистен и опесъчен и крие рискове за водачите на МПС. Дежурните от Областната дирекция на МВР-Благоевград потвърдиха за катастрофата край Кресна, но обявиха, че няма пострадали, а само нанесени материални щети.

Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а леките коли задължително трябва да се движат с вериги. За въведеното ограничение информираха от вътрешното ведомство.

ГКПП Кулата - Промахон все още е затворен за тежкотоварни автомобили. Към 6.00 ч. тази сутрин е имало към 70 ТИР-а, чакащи да преминат границата. През пункта се пропускат единствено леки автомобили и микробуси в двете посоки.