Грандиозна церемония в Рим даде началото на UEFA EURO 2020™. На "Олимпико" символичното начало на шампионата на Европа даде големият италиански тенор Андреа Бочели, който изпя арията "Несум дорма" от великата опера на Джакомо Пучини "Турандот".

Легендите на „Рома” и „Лацио” Франческо Тоти и Алесандро Неста изпратиха няколко топки към трибуните, за да ознаменуват завръщането на феновете. На стадиона са допуснати 16 000 зрители.

След това Мартин Гарикс, Боно и Дъ Едж изпълниха химна на UEFA EURO 2020™ "We are the people", а небето над стадиона в Рим бе озарено от фойерверки.

Няколко минути по-късно главният съдия Дани Маккели даде и първия съдийски сигнал на мача между Турция и Италия, който е първият на това европейско първенство. УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 различни града в 11 страни, в чест на 60-ата годишнина на турнира. Амстердам, Баку, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург и Севиля са градовете, в които ще се проведат двубоите.

В UEFA EURO 2020™ участват 24 отбора в 6 групи, които ще играят 51 мача в 11 града в различни държави.

UEFA EURO 2020™ ще се проведе в 11 града из цяла Европа от днес, 11 юни, до 11 юли. Финалът е на митичния стадион "Уембли" в Лондон.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.