Жестоко убийство на полицай в Атина
Жестоко убийство на полицай в Атина / снимкa: БГНЕС

Полицай беше хладнокръвно убит в центъра на Атина. По всяка вероятност убийството е дело на терористична организация, пише гръцката преса. 41-годишният Савас Нектариос, служител в отдела за борба с тероризма, е бил застрелян в колата си, малко след като застъпил на пост пред дома на защитен свидетел.

По тялото му са открити 12 входни рани от огнестрелно оръжие, а на самото местопрестъпление са събрани 24 гилзи. Полицията отправи призив към гражданите, станали свидетели на престъплението, да се свържат с властите, за да помогнат на разследването.

Все още никой не е поел отговорност за убийството, но разследването и балистичната експертиза сочат, че зад него стои гръцката терористична организация „Секта на революционерите". Към това заключение, от една страна, води фактът, че девет от куршумите са изстреляни от оръжие, вече използвано от въпросната терористична организация, а от друга страна, зловещото „обещание" в предишна прокламация на „Секта на революционерите", в което на прицел бяха поставени именно служителите на реда.