Говорителката на президента на САЩ Сара Сандърс
Говорителката на президента на САЩ Сара Сандърс / БГНЕС
Белият дом изрази оптимизъм от преговорите със Северна Корея с цел денуклеаризация на Корейския полуостров, но увери, че за момента не е предвидена нова среща на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес, като цитира говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя обаче допълни, че администрацията "е отворена за подобна дискусия".

В туит с благодарност до севернокорейския лидер за репатрирането на тленните останки на военни, сражавали се по време на Корейската война, Доналд Тръмп каза: "С нетърпение очаквам да ви видя скоро", което накара някои да се запитат дали е фиксирана втора среща на върха.

Доналд Тръмп благодари на Ким (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сара Сандърс потвърди, че Тръмп е получил писмо от севернокорейския лидер и допълни, че той е отвърнал и че писмото ще бъде предадено в скоро време на Ким Чен-ун.

Тръмп получи ново писмо от Ким

Сандърс обаче не разкри точното съдържание на писмата.

Ким Чен-ун благодари с писмо на Тръмп за "епохалния прогрес" (СНИМКА)

Тя каза само, че писмата засягат въпроса за ангажимента, съдържащ се в общото комюнике от срещата на върха в Сингапур.

US разузнаването: Северна Корея строи нови ракети

Сандърс не отвърна и на зададен й въпрос дали Северна Корея евентуално продължава ядрената си и балистичната си програми.

Същевременно директорът на лабораторията в Хавай, която работи по идентифицирането на тленните останки, репатрирани от Северна Корея, заяви пред репортери в Пентагона, че е прекалено рано да се разбере колко души представляват тези останки, предаде Асошиейтед прес.

27 юли: Северна Корея връща останките на американски войници, убити в Корейската война

Джон Бърд каза, че тленните останки както изглежда са от ерата на Корейската война и военната екипировка, като ботуши и манерки, върната с останките, съвпада с тези, които са имали по онова време американските сили.

Бърд допълни, че севернокорейците са предали и верижка с име на един военнослужещ и че семейството на този човек вече е било уведомено.
БТА