През цялата година киносалоните трябва да пускат филми, възпяващи „любовта към партията, страната и социализма“
Китайските киносалони са задължени от тази седмица поне два пъти седмично да прожектират пропагандни филми в чест на стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, която ще бъде отбелязана през юли, предаде ДПА.

Прожекциите имат за цел да създадат празнична и топла атмосфера в навечерието на паметната дата, заявиха китайските власти.

През цялата година киносалоните във всички провинции, региони и градове на Китай ще прожектират филми, възпяващи "любовта към партията, страната и социализма", се казва в изявление на китайския държавен орган, контролиращ филмовата индустрия. Прожектираните филми трябва да възхваляват партията, родината, народа и героите на Китай, се изтъква в изявлението.

Властите подчертаха, че членовете на комунистическата партия, функционерите и останалите зрителите ще трябва да се мобилизират, за да гарантират висока посещаемост на прожекциите.

Предвиждат се рекламни кампании, намаления на цените на билетите за прожекциите и "други начини" за гарантиране на посещаемостта.
БТА