Заловиха мъжа, издирван за убийството на българката и детето й в Германия

/ ThinkStock/Getty Images
Полицията е задържала 53-годишния Томас Тюнерман, който беше издирван за убийството на 24-годишната българка Хатидже и 6-годишния й син Ахмед. Полицията е извършила ареста на Тюнерман в Хамбург. "Около обяд цивилни полицаи са разпознали Тюнерман и са го задържали", каза говорител на полицията в Билефелд.

Тюнерман е бил осъден през 2004 г. на 8 години затвор заради опит за убийство на млада жена, пише немското издание "Билд“, цитирано от „24 часа“. През 2004 г. инцидентът се случил в немския град Бад Залцуфлен.

24-годишна българка и синът й са убити в Германия (СНИМКА/ВИДЕО)

В жилището си Тюнерман намушкал 24-годишната Сабрина Д. с нож, а след това я изнасилил. Нараняванията на жената били в областта на врата и гърдите. Жената оцеляла след инцидента, а Тюнерман бил осъден на 8 години затвор заради опит за убийство, изнасилване и причиняване на тежки физически наранявания.

Сабрина била съседка на Тюнерман, живеела в същата къща, но на последния етаж. Мъжът често я канел на гости при себе си и се влюбил в нея. Около 23,30 ч. във вечерта на инцидента Томас предложил на Сабрина да пренощува при нея. След нападението мислел, че жената е мъртва и влязъл в банята да си вземе душ. Сабрина обаче дошла в съзнание, успяла да излезе на улицата и да вика за помощ.
При този инцидент Томас успял да избяга с мотора си, но на следващия ден се предал в полицията. При убийството на българката Хатидже и сина и Ахмед следователите намират много прилики със случая от 2004 г. "Сега обаче не открихме следи от сексуално насилие", каза главен прокурор Кристофър Имиг. От органите на реда предполагат, че Тюнерман е избягал с обществен транспорт. На лявата си ръка той има гипсова шина.