Сивите папагали донесоха скандална слава на парк в Източна Англия
Сивите папагали донесоха скандална слава на парк в Източна Англия / IStock
Пет папагала бяха преместени на по-скрито място в британски парк след като започнали цинично да ругаят и псуват посетителите му, съобщи CNN. Те били разделени след скандалната си и шумна словесна атака към гостите и служителите на „Линкълншър Уайлдлайф Парк“ броени дни след като били дарени там.

„Просто стана страшно, те всички ругаеха“, заяви изпълнителният директор на парка Стив Никълс. „Бяхме леко притеснени заради децата. Наричаха ме „дебела к-рва“ всеки път, когато минавах край тях“.
 

Африканските сиви папагали Ерик, Джейд, Елси, Тайсън и Били, били дарени на парка от петима различни собственици в рамките на една седмица. Те се сдушили по време на карантината, след което били изведени пред посетителите.

Служителите веднага разбрали, че новите питомци ще донесат скандална слава, защото първите разменени от тях фрази били ругатни и псувни. „Буквално от първия миг започнаха да се псуват“, свидетелства Никълс. „F**k off” беше най-използваната фраза – за тях тя е много лесна за заучаване, но тези птици биха произнесли всичко, за което може да си помислите“.



Много от посетителите истински се забавлявали с уменията на папагалите и дори се включили охотно в играта с ругатните. „Гостите им отговаряха подобаващо“, добави шефът на парка. Той и колегите му се надяват, че след като хулиганстващите птици са разделени, техният речник ще стане по-културен и толерантен.