/ ThinkStock/Getty Images
Две непълнолетни ученички са били арестувани във Флорида за заговор за убийства. Това съобщи Си Ен Ен, като се позова на началника на полицията в град Бартоу (щата Флорида) Джо Хол, предаде ТАСС.

Ученик стреля в гимназия в Тексас, уби 10 души (СНИМКИ)
 
Според телевизионния канал ученичките, които са от местно основно училище, на възраст 11 и 12 години, били арестувани във вторник, след като човек от училищния персонал ги хванал в тоалетните, въоръжени с ножове. Те признали, че подготвяли нападения над ученици от по-долните класове и заявили, че са привърженици на сатанински култ.
 
Трагедията в училището била избегната по случайност: автоматичната система за известяване съобщила на майката на едното от задържаните момичета, че детето й не се е явило в часовете за деня, а човек от персонала на училището отишъл да търси момичето. Полицията обискирала домовете на задържаните, прегледала паметта на смартфоните им и открила улики, сочещи за подготовка на убийства.

Трагедия във Флорида: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Според Си Ен Ен на задържаните са повдигнати обвинения в заговор за повече от едно убийство, носене на оръжие на територията на училище, скрито носене на оръжие и нарушаване на правилата за вътрешния ред в училищата.