/ БГНЕС, архив
Сръбският президент Александър Вучич е готов да амнистира всички задържани по време на протестите в събота вечерта, когато множеството влезе в сградата на държавната телевизия РТС. Това пише близкият до властите в. "Блиц".

Сръбският премиер: Протестите не разклатиха властта

"Тези, които ще поискат амнистия ще бъдат освободени, но президентът няма съдебни правомощия", казал пред изданието източник, близък до президента. Амнистията се отнася до всички, които са нахлули в сградата на РТС, без онези, които са влезли вътре с резачка за дърва и са заплашвали журналистите.

Протестиращи срещу Вучич нахлуха в сградата на сръбската държавна телевизия
 
"Няма да има амнистия за лицата, които биеха и нападнаха полицаите с ножове по време на протеста пред президенството", пише още "Блиц".

Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира (ВИДЕО)
 
По-рано стана ясно, че представителите на Съюз за Сърбия (СзС) са призовали отговорните лица и сръбския президент Александър Вучич да освободят арестуваните по време на предишните протести и обявили, че иначе ще организират мирни протести и бдения пред президентството.
 
„Вучич има законови и конституционни правомощия да взема решение за амнистията на тези хора и да спре производството срещу тях, като върне тези млади хора в техните семейства и училище”, каза един от лидерите на СзС на пресконференция.
 
БГНЕС