Вместо традиционната шапчица, папата сложи пожарникарски шлем

/ БГНЕС
Папа Франциск посети италианския град Камерино, който понесе тежки щети след поредица земетресения през 2016 година. Духовният глава отслужи литургия пред няколко хиляди души.
 
При посещението си в Камерино папата сложи бял пожарникарски шлем, за да посети катедралата на града, която пострада силно в земетресенията. Той се помоли пред статуя на Богородица, чието лице бе разбито наполовина от падащите отломки.

2016: Девет души леко ранени и мъж починал от страх след земетресението в Централна Италия
Франциск посети и няколко семейства, живеещи във временни сглобяеми къщи и влезе в "червената зона" на града, където достъпът е забранен заради риска от нови срутвания.
 
Папа Франциск призова към сдържаност и намаляване на напрежението в Близкия изток след нападенията срещу два петролни танкера в Оманския залив, които създадоха опасения от по-широка конфронтация в региона, предаде ДПА.

Разчупеният папа Франциск, който спечели сърцата на хората (СНИМКИ)

Папа каска Камерино
БГНЕС

Папа каска Камерино
БГНЕС

Папата заяви, че е обезпокоен от последиците на атаките. "Призовавам всички да използват инструментите на дипломацията, за да разрешат комплекса от проблеми в конфликта в Близкия изток", каза той. Вашингтон обвинява Иран за атаките, а Техеран отрича да има каквото и да е участие в случилото се.
 
"Отново отправям искрен апел към международната общност да положи всички възможни усилия в полза на диалога и мира", заяви духовният глава, след като отслужи литургия пред няколко хиляди души.

Папа каска Камерино
БГНЕС

БТА