Вестник се извини заради закодиран призив за убийството на Обама
Вестник се извини заради закодиран призив за убийството на Обама / снимка: БГНЕС

Вестник от североизточна Пенсилвания поднесе официалните си извинения за публикувана реклама, косвено призоваваща за убийството на президента на САЩ Барак Обама.

The Warren Times Observer, с тираж 11 000 броя, в четвъртък помести следното платено съобщение: "Възможно ли е Обама да последва Линкълн, Гарфийлд, Маккинли и Кенеди?" Както е известно, посочените имена са на бивши президенти на САЩ, всичките приключили жизнения си път чрез убийство.

Издателят на вестника Джон Елкърт твърди, че не би могъл да идентифицира кой стои зад рекламата, затова е алармирал местната полиция. На свой ред пенсилванските органи на реда се обърнали за помощ към Специалните служби. Елкърт твърди още, че рекламата е пусната по погрешка, тъй като той "не направил веднага връзката между изредените имена на мъртви президенти".

Влизането в Белия дом на тъмнокож за пръв път в историята на САЩ хвърли американците във възторг, но и някои от тях - в ужас. През февруари на страниците на "Ню Йорк Поуст" се появи карикатура, изобразяваща двойка полицаи край трупа на току-що застреляна от тях маймуна, като единият казва на другия: "Сега ще трябва да си намерят някой друг да им напише следващия план за спасяване на икономиката". В резултат на това се разрази голям скандал, карикатурата беше свалена от сайта на изданието, а от "Таймс" излязоха с официално извинение.