Бракониер в Сибир попадна на полужив крокодил в алтайска река
Бракониер в Сибир попадна на полужив крокодил в алтайска река / IStock
Бракониер улови крокодил в една от сибирските реки в Алтай, Русия, съобщи зам.-министърът на екологията и природните ресурси в този край пред в. „Комсомолская правда“.

По думите му сензационната находка е в региона на Уст-Калманск и датира от есента на 2019 г. Бракониерът възнамерявал да налови риба през нощта с помощта на фенер, когато попаднал на земноводното в състояние на анабиоза (почти пълно, но обратимо прекратяване на жизнената дейност, от което организмът може да излезе при определени условия и да се върне към интензивен живот).

Без диви животни във френските циркове, забраняват фермите за кожи

Той не само не се стреснал, но дори решил да разреже на парчета крокодила, но тогава на мястото се появили инспектори от Министерството на екологията. Те му отнели „улова“ и го заплашили следващия път да го глобят за бракониерство с фенер.

5-метров питон и американец се сбориха – победеният загина (ВИДЕО)

Предполага се, че собственици на екзотичното животно са го извели през лятото или пролетта на риболов край реката, но крокодилът избягал и живял в реката няколко месеца. Според експертите той със сигурност е щял да замръзне до смърт през сибирската зима.