В САЩ откриха изчезнало преди 4 години момче, държали го зад фалшива стена
В САЩ откриха изчезнало преди 4 години момче, държали го зад фалшива стена / снимка: Guliver/Getty Images

13-годишно момче, изчезнало преди четири години, е било открито живо и здраво зад фалшива стена на къща край Атланта - столицата на щата Джорджия в САЩ, предаде Ройтерс. Момчето е отново с майка си от вчера сутринта, съобщи местната полиция.

Петима души, които живеят в къщата в Джоунсбъро, на 28 км южно от Атланта, са били арестувани, сред тях и бащата на момчето - 37-годишният Грегъри Жан, и една жена на име Саманта Джой Дейвис. Двамата ще бъдат обвинени в незаконно затваряне на момчето, в жестокост към децата и във възпрепятстване на дейността на полицията. Другите трима задържани са непълнолетни, които също ще бъдат обвинени във възпрепятстване на работата на властите.

Майката на момчето изглежда навремето е съобщила за инцидента само на органите за защита на децата, но не и на полицията, поради което там не е регистрирано изчезването му, съобщи полицейски служител.

Момчето най-вероятно е успяло по някакъв начин да се добере до телефон и да се обади на майки си, съобщавайки й местонахождението си. Полицаи веднага отишли в дома в петък, за да го търсят, но Грегъри и Саманта казали, че не знаят нищо за момчето. Няколко часа по-късно полицаите се върнали и отново претърсили къщата. Още докато те били там, момчето позвънило на майка си, която предала на полицаите къде е скрито момчето в къщата. То било затворено зад имитация на стена във вътрешната част на къщата.

Момчето изглежда в добро физическо състояние. Майката, която в момента се намирала извън Джорджия, веднага се върнала, за да се събере със сина си. Съседи твърдят, че семейството се е заселило във въпросната къща преди около шест месеца и страняло от околните. Момчето явно не е напускало дома и не е ходело на училище.

То изчезнало през 2010 г., докато било при баща си във Флорида. В ход е полицейско разследване на всички обстоятелства по случая.

Източник: БТА