Навални
Навални / БГНЕС
Мнението е на главния лекар на болницата в Омск, където Навални е настанен в реанимацията
Руският опозиционер Навални, който от вчера е в кома след предполагаемо отравяне, не може да бъде откаран за лечение в чужбина, защото състоянието му е нестабилно.

Мнението е на  главния лекар на болницата в Омск, където Навални е настанен в реанимацията.

В организма на опозиционния лидер е открито вещество, което може да застраши живота и хората около него и те трябва да бъдат със защитни костюми. Това твърди Иван Жданов, юрист на създанения от Навални “Фонд за борба с корупцията“.

По-рано германската Фондация „Кино за мир“ обяви, че ще изпрати самолет, който да докара Алексей Навални в страната за лечение, съобщава  Ройтерс.
Организацията заяви, че берлинската клиника Charite е готова да осигури лекарска помощ на руския опозиционер.

Опитват се да прехвърлят Алексей Навални в болница в Берлин

На съвместна пресконференция лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон поискаха от Русия да даде яснота около обстоятелствата, довели до влошаване на здравословното състояние на Алексей Навални.

“Надявам се, че той ще се възстанови бързо. Франция и Германия са готови да му помогнат, включително и в Германски болници, ако бъде поискана медицинска помощ. Много важно е обстоятелствата около всичко това да бъдат изяснени много бързо. Ние настояваме това да се случи, защото това, което чухме до сега, не звучи никак добре. Разследването трябва да е напълно прозрачно“, предупреди канцлерът на Германия Ангела Меркел.
БНР