/ iStock/Getty Images
Броят на жертвите от коронавирус в Мексико достигна 7 179, а общият брой на откритите инфекции е 65 856 според Министерството на здравеопазването на страната, предаде РИА Новости.

Заразените с новия коронавирус по света надхвърлиха 5 милиона

"Към общия брой от 65 856 открити случая на COVID-19 влизат, за съжаление, вече 7 179 смъртни случая", заяви Хосе Луис Аломия, ръководител на епидемиологията към Министерството на здравеопазването на Мексико, по време на пресконференция, излъчена в „Туитър“.

На 28 февруари в Мексико бе регистриран официално първият случай на коронавирус. През изминалия ден са потвърдени 3 329 нови случая, броят на активните случаи, при които симптомите се появяват през последните 14 дни, достигна 14 253 (+906 на ден), 190 души починаха, а други 781 смъртни случая се разследват като подозрителни.

Учените от Оксфорд ще трябва да „преследват“ вируса на COVID-19, за да тестват ваксината

Според прогнозите и графиките на Министерството на здравеопазването страната е в пика на коронавирусната епидемия, най-голям брой активни случаи са регистрирани в града (3 901) и щата Мексико (1 475).

Редица региони, които не са засегнати от епидемията, започнаха да отслабват карантинните мерки от 18 май. От 1 юни ще бъде въведена регионална система от четири фази, която в зависимост от епидемиологичната ситуация ще регулира възобновяването на всички дейности.
БГНЕС