Мъж твърди, че екип в болница в Атина го е заплашвал, след като е искал да получи информация за починалата си майка. Тя е била заразена с коронавирус.

Антон Чернев сподели, че е преживял истински кошмар.Изпратили го в траурна агенция, където трябвало да плати 2800 евро, за да получи вещите на майка си.
„Тя живее от 20 години в Гърция. Чухме се за последно на 27 юли. Тогава ми каза, че влиза в болница и я настаняват в стая, специализирана за лечение на болни с коронавирус. До 14 юли беше в България, където й беше направен PCR тест. Той се оказа отрицателен. След около седмица каза, че не се чувства добре”, каза Антон Чернев в ефира на NOVA.

Той разказа, че се е молил на приятели в Атина да му помогнат да разбере в коя болница е била настанена майка му. „Уведомиха ме с писмо на 10 август, че е починала на 2 август. Когато пристигнах в Гърция, се свързах с посолството и поисках преводач, който да ми помага, за да ми обяснят начините за погребение. От самата болница ме пратиха в траурна агенция, за да заплатя сумата от 2800 евро, за да ми предадат документи и вещи на майка ми. Жената в лечебното заведение се държа арогантно и ми каза, че нямали да ми дадат тялото и щели да ме дадат на прокурор. Познати ме посъветваха да не плащам сумата, която ми казаха, тъй като може би става въпрос за корупционна дейност между болницата и траурната агенция”, разказа още мъжът.

Кореспондентът на NOVA Бойка Атанасова потърси информация и разбра, че съпругът на майката на Антон е жив. Не е ясно обаче къде се намира той в момента.

„На 18 август г-н Чернев дойде в посолството и каза, че са му поискали голяма сума пари. Поех случая и се свързах с болничното заведение. От там отрекоха да са искали пари. В Гърция няма практика да се погребват хора служебно”, коментира Консул Росен Наков, консул в посолството на България в Атина.
nova.bg