Украински военни се подготвят за щурмуване на Донецк
Украински военни се подготвят за щурмуване на Донецк / снимка: БГНЕС, архив

Украински военни извършват подготвителни дейности за щурмуване на Донецк, заяви на брифинг говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По негови думи конкретните сведения за началото на настъплението се държат в тайна. Всяка информация ще бъде предоставена след приключването на операцията.

Украинската армия разполага установки за изстрелване на тактически ракети и реактивни системи за залпов огън близо до Донецк, съобщи руското външно министерство, цитирано от Ройтерс. Киевските власти вече не се интересуват от живота на мирни граждани, военни и опълченци; в Киев искат войната да продължи, посочи руското външно министерство, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Продължава влошаването на ситуацията в югоизточния регион на Украйна, се посочва в документ на дипломатическото ведомство, предава БТА.

„В резултат на наказателната операция на киевските власти, извършвана с подстрекаването на западните спонсори на режима, загиват мирни хора, има голям брой ранени. В района се влошава хуманитарната обстановка”, се посочва в доклада.