/ БГНЕС
Повече от 100 членове на академичната общност в Черна гора подкрепиха трите победили коалиции и процеса на радикална демократизация и стабилизиране на обществото. В съвместно изявление те призоваха да се побърза със съставянето на експертно правителство, като очакват в него да влязат хора с високи морални и професионални качества.

Само един мандат разлика между коалициите на вота в Черна гора

В съобщението се подчертава, че са окуражени от изявленията на основните политически играчи от победилата коалиция, че законите за произхода на имуществото и лустрацията ще бъдат приети във възможност най-кратък срок. Това ще донесе промяна в манталитета на политическата безотговорност, корупцията, непотизма и арогантността, утвърдени в травмиращото 30-годишно управление на ДПС, съобщи вестник „Вйести”.

На училище в Черна гора само след установен контрол върху епидемията

Авторите на посланието заявяват, че победата на трите коалиционни групи е несъмнена и неоспорима, въпреки че политическата надпревара се осъществяваше при неравни условия и нездрава политическа атмосфера, за което отговорност носи изцяло предишното правителство.
 
БГНЕС