/ БГНЕС
Шестима души са били убити и 25 - ранени, при атака срещу офиса на международната хуманитарна организация "Спасете децата" в източния афганистански град Джалалабад, предаде ДПА, като се позова на представители на местните власти.

От "Спасете децата" потвърдиха, че четирима нейни служители в град Джалалабад са мъртви. Загинали са още един охранител и един цивилен. Ликвидирани са всичките петима атентатори, вкючително. онзи, които се е самовзривил пред сградата преди останалите да нахлуят в нея. В продължилото 10 часа нападение, за което отговорност пое "Ислямска държава", са били ранени 25 човека, сред които четирима охранители и обитатели на околните сгради. 

В хода на престрелката афганистанските сили за сигурност са успели до спасят 46 човека от триетажната постройка. 

"Спасете децата" обяви, че временно прекратява дейността си в Афганистан. Това е една от най-големите хуманитарни организации, които работи в азиатската страна от 1976 г. ,главно в областта на здравеопазването и образованието. 

Афганистан нападение Джалалабад
БГНЕС

След атаката на хотел в Кабул: нападателите са убити, спасени са десетки

Атаката в Източен Афганистан бе извършена броени дни след като над 20 човека, сред които 14 чужденци, бяха убити при нападение на талибаните срещу хотел в столицата Кабул през уикенда, отбелязва Франс прес.

Афганистан нападение Джалалабад
БГНЕС

Джалалабад е столица на източната афганистанска провинция Нангархар, която граничи с Пакистан. Регионът гъмжи от талибани и бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава". Екстремистите превърнаха няколко окръга в провинцията в свои опорни бази в Афганистан, отбелязва още Франс прес.

Организацията "Спасете децата" развива хуманитарна дейност в страната от 1976 г.

Афганистан нападение Джалалабад
БГНЕС

БТА