/ iStock/Getty Images
Две португалски лесбийки, вдъхновени от телевизионния сериал "Декстър", убили мъж, разчленили го, отрязали му пръсти, за да получат достъп до банковата му сметка и да откраднат повече от 77 000 долара, съобщи „Ню Йорк пост“.

19-годишната Мария Малвейро и нейната приятелка Мариана Фонсека, 23, медицинска сестра, са обвинени в убийството на Диого Гонкалвес, 21-годишен хотелски работник, в Португалия по-рано тази година.

Ужасните подробности за убийството на Гонкалвес се появиха, когато прокурорите се подготвят да съдят Малвейро и Фонсека.

Разследващите твърдят, че Гонкалвес е бил удушен на 18 март и двете жени му отрязали пръстите, за да получат достъп до банковата му сметка от мобилния му телефон, използвайки отпечатъците му, за да източат пари в брой, съобщиха португалски медии.

Твърди се, че жените са разчленили Гонкалвес и са държали главата, предмишниците, ръцете и краката му в продължение на пет дни, след като са го убили и са хвърлили торса му в морето, твърди в. „Сън“.

По-късно те изхвърлили останалите части от тялото му в морето от скали в град Сагреш, се казва в доклада.

Местните медии съобщават, че зловещото престъпление се е случило, след като Малвейро е съблазнила Гонкалвес.

Предполага се, че се е възползвала от факта, че Гонкалвес е бил привлечен от нея, за да му даде портокалов сок, в кото имало успокоително, след като му е обещала танц в скута в дома му.

Според обвинителния акт жените са прекарали три дни между 20 и 23 март, изпращайки съобщения от акаунта на Гонкалвес във Фейсбук, за да подлъжат колегите и приятелите му да повярват, че той все още е жив.

Разследващите казват, че торсът на Гонкалвес е попаднал на суша, в крайна сметка предоставяйки ключови улики.

Съобщава се, че Малвейро е признала пред местен съдия, който я е разпитал след престъплението, че тя и Фонсека са били вдъхновени от телевизионния сериал „Декстър“ в САЩ.

Жените ще бъдат съдени за поредица от престъпления, включително убийство, оскверняване на тяло, компютърна измама и използване на откраднато превозно средство, се казва в съобщения.
БГНЕС