Мъск се опасява останалите служители да не извършат саботаж
"Туитър" затвори временнo офисите си, след като голяма част от служителите избраха да напуснат, което породи нови опасения дали мрежата ще може да продължи да функционира, предаде ДПА.

Според  информация от САЩ гигантът в социалните медии е затворил офисите си до понеделник заради опасения, че недоволният персонал може да саботира компанията.

След ултиматума на Мъск: Стотици служители започнаха да напускат Twitter

Това се случва, след като стотици служители заявиха, че са отхвърлили ултиматума от новия собственик Илон Мъск да подпишат, че приемат да работят при по-дълго и интензивно работно време, за да се изгради нов, "хардкор "Туитър"". Мъск каза, че тези, които не са подписали, ще бъдат освободени.

Шефът на социалната мрежа е изпратил в сряда имейл до служителите, искайки от тях да кликнат с "да" на интерактивен бутон, за да потвърдят, че ще останат в компанията при новите условия, като тези, които не са приели до снощи, ще получат тримесечни обезщетения за прекъсване на трудовия си договор.

Както изглежда броят на служителите, избрали да напуснат, е изненадал Мъск и екипа му.  Милиардерът отстъпи от настояването си всички да работят в офисите – първоначалните намерения за спиране на дистанционната работа отблъснаха много служители, оцелели след първата вълна съкращения.

Очаква се обаче служителите "да се срещат лично с колегите си с разумна периодичност, в идеалния случай - веднъж седмично, но не по-малко от веднъж месечно".

Откакто пое "Туитър" преди три седмици, Мъск съкрати половината от 7500-те му служители на пълно работно време и неизвестен брой подизпълнители, които отговарят за модериране на съдържанието.

Много от тях използваха социалната мрежа, за да се сбогуват с колегите си, и има информация, че стотици служители са потвърдили по канали за лични съобщения, че напускат.
БТА