/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп порица поддръжниците си, които в сряда скандираха "Изгонете я", след като той постави под съмнение лоялността към САЩ, изпитвана от родената в Сомалия конгресменка от Минесота Илхан Омар, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви вчера, че е опитал да спре скандиранията на предизборния митинг в Северна Каролина. Видеозаписът обаче показва друго, отбелязва АП.

Конгресменката от Демократическата партия Илхан Омар представлява щата Минесота. Вчера тя заяви, че според нея Тръмп е "фашист".

Омар заяви днес пред поддръжници, събрали се на международното летище в Минеаполис, че няма да спре да критикува президента. "Ще продължа да бъда най-лошия кошмар на този президент, защото неговата политика е кошмар за нас", обеща тя пред поддръжниците си, които носеха плакати с надписи "Сложете край на расизма веднага" и "Аз съм до Илхан".

Конгресменката Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, която също стана обект на нападките на Тръмп, заяви вчера, че думите му излагат милиони американци на риск, създавайки нестабилна обстановка в страната.
БТА