Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Getty images
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси умело отблъсна атака от президента Тръмп в Туитър.

Тя направи своя заглавна снимка на корицата, фотос, който държавният глава пусна, за да я осмее с текст „Смахнатия срив на нервната Нанси“.
Кадърът е заснет по време на среща в сряда в Белия дом за изтеглянето на американските войски от Сирия. На него се вижда как лидерът на Камарата на представителите Нанси Пелоси стои изправена до масата и размахва пръст на седналия срещу нея президент на САЩ. След срещата, лидерите на Демократите заявиха, че Тръмп е получил „срив“.
 


Заместник-шефът на кабинета на Пелоси, забелязал промяната на снимката й на корицата, отбеляза в Туитър: „Благодаря ви за новата снимка, Доналд Тръмп!“

По-рано в сряда, президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Нанси Пелоси, която е най-яростният му съперник в Конгреса, като я нарече "политик трета категория", съобщи АФП.

Миналата седмица Турция започна операция за изтласкване на сирийските кюрдски бойци от Северна Сирия, след като САЩ изтеглиха своите 1000 военнослужещи от района. Оттеглянето се разглежда като зелена светлина от Белия дом за турската офанзива, което създаде яростна реакция срещу президента Доналд Тръмп.

Междувременно американският президент изпраща смесени съобщения, понякога със заплахи срещу Анкара, но и други, които предполагат, че САЩ не са имали роля в борбата между Турция и кюрдските бойци, пише АФП.