/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към своите привърженици по време на предизборен митинг с обещания за по-добри съдомиялни машини, пише британското либерално издание The Guardian.

В свой митинг в Университета в Уисконсин, той насочи вниманието си към кухненските електрически уреди и изрази носталгията си по старите, по-силни съдомиялни машини.

„Един много стабилен гений“ - новата книга за Доналд Тръмп

„Помните ли съдомиялните машини? Натискате бутона и бум – експлозия! След пет минути отваряте капака, излиза пара“, каза той в своето съобщение към своите избиратели, като добави, че това е било достатъчно за изчистването на чиниите, преди да се впусне в тирада срещу по-новите модели. Той отебеляза, че жените – и само жените – в страната сега трябва да мият чиниите си по „10 пъти“.

И Доналд Тръмп натъжен от Мегзит: Това не трябваше да се случва на кралицата

„Някои от вас да има нова съдомиялна машина? Съжалявам за това“, каза той на тълпата от свои привърженици, преди да им обещае, че по време на мандата си ще се погрижи чиниите на хората да са „красиви“ и чисти.

Думите на Тръмп не за първи път насочват вниманието към уредите в кухите и баните на хората и водата в страната. По-рано той говори негативно и за мивките и казанчетата в страната. Зад думите му обаче стоят други цели.

Тръмп: Убитият Сюлеймани планираше атаки срещу 4 американски посолства

Думите му следват месеци на засилващи се критики от републиканските депутати към енергийните регулации и по-строгите екологични стандарти в страната, въведени от администрацията на бившия президент Барак Обама за борба с промените в климата и опазването на водите. Тръмп опонира на това, и дори се обяви по-рано срещу енергоспестяващите крушки, защото според него излъчват лоша светлина и дори правят него самия „оранжев“.