Джъстин Трюдо
Джъстин Трюдо / БГНЕС
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи, че ще се кандидатира на следващите парламентарни избори през есента на 2019 г., предаде Франс прес.

Трюдо се извини на жена за "непристойно" поведение преди близо 20 години

Трюдо беше издигнат официално от Либералната партия на Канада в управлявания от либералите избирателен район Папино в централен Монреал, от който е бил избиран за депутат от 2008 г. насам. Той беше преизбран през 2011 и 2015 г.

Джъстин Трюдо знае как да бъде различен, обу си чорапи с патенца (СНИМКИ)

В реч пред съпартийци в Монреал, където преди това участва в гей парад, Трюдо потвърди желанието си да се занимава с "положителна политика".

Набедиха Джъстин Трюдо, че опипал журналистка преди 18 години

"Вярата ми в положителната политика не се е променила", каза Трюдо. "Дълбоко убеден съм, че въпреки поляризацията, на която сме свидетели в света, на популизма, на политиката на страх и разделение, да останем положително настроени, да обединяваме хората, да търсим средства да подчертаваме общите ни ценности отвъд различията, е единственият начин да изградим по-силна държава и по-силен свят".

Джъстин Трюдо
БГНЕС

Председателят на Либералната партия обеща да намали пропастта между богати и бедни и да повиши жизненото равнище на коренното население.
 
БТА