/ iStock/Getty Images
Трима души бяха убити през последните два дни при сблъсъци в иранския град Сараван близо до границата с Пакистан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на агенция ИЛНА.

Разгневена тълпа нахлула вчера в канцеларията на окръжния управител, след като предишния ден най-малко двама човека загинали при стрелби на границата.

"Доколкото знам, трима души са загубили живота си, докато са били превозвани до болницата", каза депутатът Малак Фазели, представител на Сараван в парламента. Не е ясно дали и тримата човека са били убити при стрелбите на границата или единият е загинал в хаоса при канцеларията на окръжния управител.

Според Фазели, още осем човека са били приети в болница с наранявания, но трима са били изписани. По думите му, ситуацията в града се е нормализирала.

Представител на местните власти заяви, че гневът на тълпата, нахлула в канцеларията на окръжния управител, е избухнал, след като е било стреляно по няколко контрабандисти на гориво откъм пакистанската страна на границата близо до Сараван.
БТА