/ iStock/Getty Images
Броят на жертвите при експлозията и пожара в химически завод в испанската провинция Тарагона в Каталуния се увеличи до трима души, съобщи РИА Новости.

Една от жертвите, която беше в критично състояние, е починала в болница в Барселона, съобщиха от Службата за гражданска защита на Каталуния.

"Тежко пострадалият мъж, който беше в болницата във Вал д'Еброн, почина", съобщи службата в Туитър.

Взрив в завод в Испания, има загинал и ранени (ВИДЕО)

По-рано беше съобщено за две жертви. В сряда сутринта пожарникари откриха тялото на служител на фирмата под отломките. Местен жител също почина, след като железен капак с тегло около един тон, удари прозорец на жилищна сграда, което доведе до срутването на тавана в апартамента му.

По-рано беше съобщено, че в резултат на експлозията и пожара са ранени осем служители на завода.

Във вторник вечерта в химическия завод в провинция Тарагона възникна мощна експлозия. На местните жители беше забранено да напускат домовете си. Забраната беше отменена, след като беше установено, че няма токсичен облак във въздуха.

Откриха втора жертва след взрива в завод в Испания (ВИДЕО/СНИМКИ)

През нощта пожарникарите успяха да овладеят пожара. През деня те охлаждаха резервоара, в който гореше етиленов оксид, и се опитваха да предотвратят изтичането на химикали.

Невъзможно е да се изгаси изгарянето на химикали от този тип, необходимо е да се изчака, докато те сами изгорят, коментират експерти. В сряда вечерта изгарянето на химически елементи в резервоара, което продължи почти ден, е спряло, съобщиха от пожарната.
БГНЕС