/ БГНЕС
Президентът на Иран Хасан Рохани каза днес, че йеменците ще накарат "агресорите" да съжаляват за действията си. Това предупреждение бе отправено в реч, излъчена по иранската държавна телевизия, предаде Франс прес.

Али Абдула Салех - от президент до бунтовник

Предупреждението идва ден след убийството на бившия йеменски президент Али Абдула Салех и в момент, в който арабската коалиция, оглавявана от Саудитска Арабия, увеличи бомбардировките по йеменската столица Сана, контролирана от шиитските бунтовници хуси.

Тежки закани в Йемен заради убийството на бившия президент
БГНЕС

"Йемен ще бъде освободен от ръцете на агресорите и преданият на Йемен народ ще накара агресорите да съжаляват за техните действия", каза Рохани. Същевременно едни от синовете на Салех - Ахмед Али Салех, призова за отмъщение срещу хусите, които са подкрепяни от Иран, предаде Ройтерс.

Саудитската телевизия "Ал Екбария" го цитира да казва: "Ще поведа битката, докато и последният бунтовник хуси бъде изхвърлен от Йемен". Той призовава поддръжниците на покойния му баща "да си върнат обратно Йемен от иранските милиции на хусите".

Салех бе убит вчера от бившите си съюзници хусите, след като скъса с тях и премина на противниковата страна в гражданската война в Йемен, подкрепяйки оглавяваната от Рияд коалиция.

Тежки закани в Йемен заради убийството на бившия президент
БГНЕС

Арабската коалиция бомбардира тази нощ президентския дворец в Сана, предаде Франс прес. Той се намира в гъстонаселен квартал на йеменската столица и е бил поразен поне седем пъти при обстрела, разказват местни жители. Засега няма данни за убити и ранени.
БТА