/ iStock/Getty Images
Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, след като най-високите температури за декември от 133 години насам лишиха руската столица от обичайното й снежно покритие, предаде Ройтерс.

"Това не е нашата зима. Дошла е от някъде другаде", заяви пенсионерката Людмила Бирюкова.

Температурен рекорд в Австралия

Очаква се тази нощ температурата в Москва да достигне 6 градуса, в период, когато по принцип снегът често покрива улиците и от сградите висят ледени шушулки. Последният път, когато температурата в руската столица на 18 декември е надхвърлила 5,3 градуса, е бил през 1886 г., съобщи Елена Восолюк от метеорологичния център ФОБОС.

Обичайната температура на въздуха на 18 декември е 6,2 градуса под нулата, според руския Център за хидрометеорологични изследвания.

Мразовита атракция - хотел от лед в Швеция отново отвори врати (СНИМКИ)

Необичайно топлото време в Москва се дължи на атмосферен фронт от Атлантическия океан. На Нова година се очаква в руската столица да вали дъжд, а не сняг.

Не само хората бяха изненадани. В ботаническата градина на Московския университет кокичета и рододендрони цъфнаха, обърквайки мекото време с ранна пролет. "Тези цветя със сигурност няма да преживеят, когато дойде студът. Така че няма да цъфнат напролет", заяви главният градинар Антон Дубинюк.
БТА