Талибани атакуваха хотел с чуждестранни туристи в Кабул
Талибани атакуваха хотел с чуждестранни туристи в Кабул / БГНЕС

Стрелба и експлозии разтърсиха столицата на Афганистан седмица преди президентските избори, след като талибански бунтовници атакуваха къща за гости, обитавана от чужденци.

Няколко от обитателите на хотела са били евакуирани от сградата в западната част на града, съобщи фотограф на АФП от мястото на инцидента.

Това е четвъртата атака за тази година, насочена към чужденци или места, на които пребивават чужденци в Афганистан, отбелязва БГНЕС.

Терорист самоубиец се е взривил с колата си, пълна с експлозиви, пред хотела, след което в сградата нахлули четирима нападатели. Започнала е престрелка между бунтовниците и полицията, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Мохамед Аюб Саланги.

Засега няма даани за жертви и пострадали при нападението.

"Това е къща за гости, а вътре имаше и чужденци", заяви пред АФП Сайед Хашеми от полицията в Кабул.

Талибаните поеха отговорност за нападението и заявиха, че целта им е била къщата за гости, за която твърдят, че се е използвала и като църква.

Талибанските бунтовници заявиха, че ще започнат кампания на насилие, целяща да попречи на предстоящите избори на 5 април и призоваха своите бойци да атакуват членовете на избирателни комисии, избирателите и силите за сигурност в навечерието на изборния ден.