/ БГНЕС
Жертвите нараснаха до 20
Тайландският министър на здравеопазването Анутин Чарнвиракул съобщи, че най-малко 20 души са били убити, а най-малко 31 ранени в нападението, извършено от тайландски военнослужещ в град Накхон Рачасима, предаде Асошиейтед прес.

Полицията обрисува нападателя като военен, който е бил разгневен във връзка със спор за земя. След като уби няколко души на произволни места в града, включително военни в базата си, той нахлу в местен мол и откри огън с автоматично оръжие по клиентите.

Най-малко 17 са вече убитите в нападението в Тайланд, поне 21 са ранените

Силите за сигурност обградиха сградата, щурмуваха я и помогнаха на десетки хора да избягат оттам. Сега полицията твърди, че молът е обезопасен и че вътре няма повече трупове на жертви, информира министърът на здравеопазването. Той обаче не каза какво се е случило със самия нападател.
 

БГНЕС


Според местното издание "Кхаосод" силите за сигурност са проверили и четирите етажа на мола и са открили клиенти, които са били блокирани вътре от стрелбата. Те са им помогнали да излязат от сградата. Засега нападателят не е намерен, допълва изданието, цитирано от ТАСС.

АП пък припомня, че по време на нападението нападателят е качвал ъпдейти от случващото се в страницата си във Facebook. В един от постовете той се питал дали да се предаде, а в друг казвал, че никой не може да избегне смъртта. Профилната му снимка го показва с маска и дрехи във военен стил, въоръжен с пистолет. Социалната мрежа блокира профила на мъжа.
БТА