/ ThinkStock/Getty Images
Въоръжен мъж уби двама свой съседи, с които от дълго време бил в спор, а после откри безразборно огън и уби още двама души, преди да бъде застрелян от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Петима загинали при стрелба край училище в Калифорния

Трагедията, в която бяха ранени и 10 души, се разигра вчера вечерта в град Ранчо Техама Ризърв в Северна Калифорния. Нападателят стрелял на няколко места в града, в това число и в района на начално училище. Сред ранените има един ученик.
Драмата продължила 45 минути. Стрелецът се придвижвал с открадната кола и накрая бил засечен от полицията. При завързалата се престрелка нападателят бил ликвидиран. Помощник шерифът на окръг Техама, в която се намира Ранчо Техама Ризърв, Фил Джонсън каза, че нападателят е бил обвинен за нападение срещу един от убитите от него съседи.

Той не идентифицира стрелеца, но според медиите става дума за Кевин Нийл. Той от дълги години имал вражда със съседите си, които подозирал в производството на метамфетамини. През януари спорът се изродил във физическа саморазправа и тогава един от съседите заплашил Нийл с нож.
Нийл успял да вземе ножа и да намушка леко съседа. Той бил арестуван, повдигнати му били обвинения, а майка му похарчила 160 000 долара за гаранция и 10 000 долара за адвокати. След като бил пуснат под гаранция от ареста, Нийл получил забрана да се доближава до ранения от него съсед.
В понеделник той се обадил на майка си Ан, за да й се извини за парите, които тя трябвало да похарчи заради него. Той й казал, че тя е най-добрата майка на света. После обаче й споделил, че се чувства на ръба, че няма кой да му помогне и че всички се опитвали да го ликвидират.
БТА