Филипо Манини
Филипо Манини / Gulliver/Getty Images
Бившият световен шампион по плуване Филипо Манини помогна на турист, отнесен навътре в морето край Сардиния, съобщи Асошиейтед прес.
 
Мъжът влязъл в морето с надуваем лебед, но вятърът го отнесъл навътре. Приятелите му предупредили спасителите, но близо до човека в беда се оказал много опитен плувец. За Манини, който спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Атина през 2004 г., не било проблем да достигне бързо до мъжа.
 
"Плуващият имаше проблеми. В един момент той се изплаши, не можеше да се движи и нагълта вода. Когато стигнах до него, не можеше дори да говори", разказа Манини пред в. "Газета дело спорт". Манини държал мъжа над водата, докато не пристигнал спасителят. "Направих каквото трябваше. Плувах възможно най-бързо, за да го спася. Важното е плуващият да е в безопасност", каза Манини.
 
Манини, плувал наблизо с приятелката си италианската манекенка Джорджия Палмас. Манини се оттегли от плуването през 2018 г., след като беше наказан за четири години за допинг. Той е двукратен световен шампион на 100 м свободен стил - от 2005 г. и 2007 г.
БТА