/ ThinkStock/Getty Images
Сериен убиец, който се разхожда на свобода в Тампа, американския щат Флорида, и избира жертвите си по улиците на случаен принцип, стана причина местните хора да поглеждат през рамо дали някой не ги преследва.

Рано във вторник 60-годишният Роналд Фелтън стана четвъртата жертва от 9 октомври насам в поредица от тайнствени нападения близо до централната част на Тампа. Четирите убийства са извършени в рамките на район от 7 пресечки в работническия квартал Семинол хайтс. Всички жертви са били сами на улицата по време на нападението и са застреляни без причина. Нито един не е ограбен.

Кои са най-бруталните серийни убийци в историята?

Фелтън е бил безработен строителен работник. Той пресичал улица преди разсъмване, когато някой го е приближил откъм гърба и го е застрелял в тила, съобщи полицията. Тялото му беше открито проснато до църква, където убитият често работел като доброволец при раздаването на храна за социално слаби.

Както и в предишните случаи, убиецът изчезнал в нощта, изплъзвайки се на засилените полицейски патрули. Очевидното познаване на околността кара полицията да мисли, че и убиецът живее в квартала.

Първата жертва беше 22-годишният Бенджамин Мичъл. Два дни по-късно, на 11 октомври, беше застреляна 32-годишната Моника Хофа, а на 19 октомври - 20-годишният Антъни Нейбоа. Полицията разглежда четирите убийства като свързани, докато тази версия не бъде окончателно отхвърлена.
 

Thinkstockphotos


От убийството на Фелтън полицията се е сдобила с описание на предполагаемия извършител - чернокож мъж, висок 1,80 м, облечен в черно и въоръжен с голям пистолет. Той е бил видян да бяга от местопрестъплението, според свидетели.

В сряда полицията разпространи снимка от видеокамера за наблюдение, направена малко преди последното убийство, на която е заснет мъж със светло яке с качулка.
След четвъртото нападение камерите за наблюдение заснеха мъж с подобна качулка, походка и аналогичен начин на боравене с мобилен телефон.

Полицията увеличи наградата за информация, която да помогне за залавянето на престъпника, от 41 000 на 91 000 долара.
БГНЕС