Полицията в Брюксел развали оргия в центъра на града
Полицията в Брюксел развали оргия в центъра на града / iStock/Getty Images
Полицията в Брюксел е осъществила множество арести, включително на няколко души, „които са поискали имунитет от институциите на ЕС“ – единият от които е бил унгарец – след като е разкрила незаконна „оргия“, както го описват местните медии, пише европейската редакция на Politico във вторник.
 

Служител, близък до разследването, заяви, че органите на реда са били извикани, след като в петък вечерта в центъра на Брюксел е подадена „правна жалба за смущения през нощта“ от „локдаун парти“.
 

„Те откриха на място около 20 души и полицията се намеси, защото не са се спазвали ограниченията за коронавирус“, разказва служителят.

Според белгийската преса полицията е открила 25 голи мъже, включително евродепутат и неназован брой дипломати.

Медиите съобщават още, че неназованият евродепутат се е опитал да избяга през прозореца, но се е наранил и е бил задържан от полицията, преди да поиска имунитет като член на Европейския парламент.

Според правилата на европейските институции, евродепутат не може да иска защита от имунитета си, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение.

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента. Според вътрешните правила Парламентът не може да предприема санкции срещу евродепутат, извършил престъпление извън парламентарните си задължения.

Авиокомпанията Ryanair се възползва от този елемент от историята в „туийт“ във вторник, като написа: „Искате ли бързо да избягате от Брюксел? Имаме полети от само 14,99 евро (в този случай не препоръчваме седалката до прозореца)“.

Белгия обяви втора карантина миналия месец, с вечерен час и забрана за събирания на повече от четирима души.

Източник: „Фокус“