Навални
Навални / БГНЕС
Специалисти от Москва ще пристигнат в болницата за спешна медицинска помощ в град Омск, за да участват в консилиум за състоянието на руския опозиционер и основател на Фонда са борба с корупцията Алексей Навални. Той изпадна в кома и беше поставен на командно дишане.

В разширения консилиум ще се включат анестезиолози-реаниматолози и неврофизиолози от военната болница „Бурденко“ и от Националния медико-хирургичен център „Пирогов“. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването на Омска област.

Опитват се да прехвърлят Алексей Навални в болница в Берлин

Вчера заместникът на главния лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко заяви, че състоянието на Навални е стабилизирано, но остава тежко. Окончателна диагноза все още не е поставена. Отравянето се разглежда като една от възможните причини за състоянието му. Хора от близкия кръг на Навални бяха категорични, че той е бил отровен заради политическата му дейност.

Съмнения за диабетна кома при Навални

Опозиционерът се почувства зле по време на полет от Томск за Москва. Самолетът се приземи аварийно на летището в Омск, откъдето Навални беше откаран с линейка в местна болница.
БНР