Три денонощия след опустошителното земетресение в Мексико спасителите предполагат, че има живи хора под отломките на най-малко още 10 сгради само в столицата Мексико сити, съобщава bTV. Над 700 души военни, полицаи и доброволци се борят с времето в опит да спасят оцелели под руините, но надеждите угасват с всеки изминал час. Кадри от дрон, заснети в четвъртък, показват рухнала сграда в столицата на Мексико след земетресението на 19 септември.
 
Силен трус разлюля Мексико, има жертви и разрушения (СНИМКИ/ВИДЕО)

Смята се, че катастрофалният трус във вторник със сила 7.1 по скалата на Рихтер е отнел живота на 286 души. Най-много са жертвите в столицата. Сред жертвите има един тайвански гражданин, жена от Панама и испанец.

Най-тежко от труса пострада в Мексико сити кварталът Рома. Там седеметажна сграда, в която са работели 70 души, рухна. От руините бяха извадени живи 28 души.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ: СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В МЕКСИКО

спасителни операции Мексико
БГНЕС

Междувременно властите опровергаха информациите за живо момиченце под руините на училището "Енрике Ребсамен", срутило се при труса във вторник. Всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници, каза зам.-министър.
 
Продължава да расте броят на жертвите след труса в Мексико (ВИДЕО)

спасителни операции Мексико
БГНЕС

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище. Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация.