/ Дарик, архив
Жител на Хонконг, въоръжен с пневматичен пистолет, обрал бижутериен магазин и се опитал да се скрие, но бил заловен от служителите, съобщава порталът Asia One.

Мъжът е бил с маска на лицето и пред очите на служителите въоръженият нападател излял разтворител върху касата и извадил пистолет. Той заявил, че се извършва обир и дал на работниците в магазина найлонова чанта, в която да сложат бижутата. Целият обир продължил 2 минути.

Крадец задигна 30 смартфона по време на концерт

Шокираните служители в търговския обект гледали как крадецът прибира златото в чантата си и напуска на бегом магазина. Малко по-късно те дошли на себе си и хукнали да го преследват. Крадецът бил настигнат от трима души, с които се сбил, но за негово нещастие това се случило пред очите на полицай, който този ден бил в почивка. Въпреки това служителят на реда се включил в боя до пристигането на колегите си. Крадецът успял да ухапе единия от продавачите в магазина, който бил откаран в болница.

Служителите в магазина все пак успели да приберат чантата с плячката – в нея имало 188 ювелирни изделия на стойност над 1 милион хонконгски долари. Там бил и пневматичният пистолет, с който нападателят ги заплашил.

Задържаха трима души за взломна кражба от магазин в Плевен

Извършителят се оказал 52-годишен безработен мъж, който вероятно е действал сам. Полицията е започнала разследване на случая.
БГНЕС