/ iStock/Getty Images
Седем нови области от Франция, включително Париж, от 22 февруари ще са включени в списъка на Швейцария за зони с висок коронавирусен риск и пристигащи оттам хора ще трябва да се тестват и да спазват карантина, предаде Франс прес.

От 8 февруари хора, които са пребивавали на място с висок риск от заразяване с коронавирус, трябва да представят на швейцарската граница отрицателен PCR тест, направен преди не повече от 72 часа, а след това да спазят 10-дневна карантина.

Швейцария изисква отрицателен PCR тест за пристигащите със самолет

Те обаче могат да прекратят карантината на седмия ден, ако си направят нов тест, антигенен или ПСР, и той е отрицателен. На 21 януари Швейцария вече включи в списъка френската област Прованс-Алпи-Кот-д'Азюр.

Към нея от 22 февруари се прибавят Център-Вал-дьо-Лоар, О-дьо-Франс, Ил дьо Франс, Нормандия, Нова Аквитания, Окситания и Пеи дьо ла Лоар.

Освен седемте френски области в този списък на Швейцария са включени германските провинции Саксония-Анхалт и Бранденбург и италианските области Марке, Пулия и Умбрия. В списъка са и Албания, Колумбия, Обединените арабски емирства и Сърбия.
БТА