Михаел Шумахер
Михаел Шумахер / БГНЕС
Световният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е дошъл в съзнание след важна интервенция в парижката болница „Жорж Помпиду“, твърди френското издание Le Parisien.

"Да, той е под мое наблюдение и мога да ви уверя, че е в съзнание", заяви една от сестрите, които се грижат за легендата, цитирана от изданието. До момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му.

Михаел Шумахер
БГНЕС

Шумахер е приет в болница в Париж (СНИМКИ)

Преди два дни той беше приет в лечебното заведение за „специализирано тайно лечение“.

На Шумахер беше извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в кардиохирургията Филип Менаш. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добрият.

Добрите новини за състоянието на Шумахер идва по-малко от 24 часа, след като той бе посетен в болницата от близкия си приятел Жан Тод. Французинът бе начело на „Ферари“ по време на най-успешния период в кариерата на Шумахер, като двамата са много близки. Тод е направил 45-минутна визитация на Шумахер вчера следобед, като след това не даде никаква информация за състоянието на германеца.



Забелязали Шумахер, завит в одеяло, на терасата на луксозно имение на остров Майорка

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември пък Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Шумахер е определян като един от най-големите състезателни пилоти на всички времена. Той има спечелени 91 състезания и 155 подиума - повече от всеки друг пилот във Формула 1. Той се оттегли от кариерата си на пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.

Михаел Шумахер
БГНЕС