Шестима убити при акция на полицията в Тетово
Шестима убити при акция на полицията в Тетово / снимки: BGNES

Македонската полиция снощи намери още две тела и арестува шест нови лица, с което общият брой на жертвите и задържаните във вчерашната полицейска операция "Планинска буря", извършена в района на Тетово, достигна шестима убити и 12 арестувани. Това предадоха македонските агенции, като цитираха говорителя на министерството на вътрешните работи Иво Котевски.

Работата на полицията в района продължава и през нощта, добави Котевски. Македонската полиция предприе вчера широкомащабна операция в Шар планина, между селата Бродец, Вейце и Вешала и в нея нямаше загинали цивилни лица и полицаи, съобщи министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска.

Според неофициална информация полицията искала да залови група престъпници, предвождани от Лирим Якупи и Рамадан Шити, и двамата избягали от затвора Дубрава в Косово.

Престъпниците първи открили огън срещу полицията, която отговорила на стрелбата. Янкуловска не пожела да потвърди или да отрече дали сред загиналите или арестуваните се намират Якупи или Шити.

Тя опроверга информацията, че в акцията бил свален хеликоптер. Министърът добави, че за акцията са знаели и властите в Косово, при което била получена подкрепа за евентуално пресрещане на престъпниците на територията на Косово.