/ iStock/Getty Images
Шест станаха жертвите на лошото време в Турция, където и през нощта продължиха дъждовете и силният вятър, по-специално в западните части на страната, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Към четирите жертви от Истанбул вчера се добавиха и още две - от окръзите Зонгулдак и Коджаели.

Общо 46 души са ранени в Турция при инциденти в резултат на лошото време. Най-много са пострадалите в Истанбул - 38 души. В окръг Истанбул, където скоростта на вятъра превишаваше сто км/ч, са подадени над 1500 сигнала до спешните служби за последици от бурята. Отнесени от вятъра са десетки покриви на сгради, стотици дървета са съборени. Щети е понесла пътната сигнализация, повредени са автомобили. Някой крайбрежни райони са залети от вода, след като в резултат на бурята нивото на морските води се е покачило. Голям кораб, заседнал в сушата край истанбулския квартал Малтепе, е започнал да потъва.

Лошото време е нанесло щети и в Бурса, където също има потънали плавателни съдове, преобърнати от големите вълни.

В Коджаели е починал един човек, тежко ранен при падане от покрива на сграда, повреден от силния вятър. Той е бил приет в болница, но по-късно е починал. При друг инцидент в окръга са били ранени осем души при срутване на строеж на джамия. На други места има паднали или килнати минарета. Една жертва, мъж на 21 години, има и в Зонгулдак. Мъжът е работел на строеж в местния университет "Бюлент Еджевит". Той е бил затрупан от стена, рухнала под напора на силния вятър. Въпреки усилията на лекарите мъжът не е оцелял.

В Текирдаг морето е наводнило близките пътища и паркове в района на Сюлейманпаша. Силният вятър там е започнал снощи и все още продължава, като се засилва.
Материални щети са нанесени и в окръзите Балъкесир, Карабюк, Болу. /
БТА