/ iStock/Getty Images
САЩ внесоха в своя "черен списък" четирима граждани на Никарагуа, включително дъщерята на президента Даниел Ортега, обвинявайки ги в подкрепа за правителството, което според Вашингтон, подкопава демокрацията, нарушава човешките права и прокарва репресивни закони, предаде Ройтерс.

Американското министерство на финансите посочи в изявление, че е наложило санкции на Камила Антония Ортега Мурильо, дъщерята на президента Ортега и координатор на комисията за творческа икономика.

Американското ведомство я обвинява в ръководене на телевизия "Канал 13", управлявана от президентското семейство медия, която според министерството на финансите на САЩ разпространява пропаганда, докато президентът "използва закони за държавните разходи и данъци, за да подпомага управлявани от неговото семейство телевизии и за натиск върху независимите медии".

Други засегнати от санкциите са: управителят на Централната банка на Никарагуа Леонардо Овидио Рейес Рамирес, депутатът от никарагуанското Национално събрание Едвин Рамон Кастро Ривера и бригадният генерал от никарагуанската армия и изпълнителен директор на Военния институт за социално подпомагане Хулио Модесто Родригес Баладарес.

С приетите санкции се замразяват всички активи в САЩ на включените в "черния списък" лица и се забранява на американски граждани да имат бизнес отношения с тях.
БТА