/ Gulliver/Getty Images
Правителството на американския президент Доналд Тръмп нареди на 15 дипломати от кубинското посолство във Вашингтон да напуснат САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на официален източник от Държавния департамент.

Американски разузнавачи пострадали от мистериозните звукови атаки в Куба
 
Мярката е продължение на предприетото миналата седмица от страна на Съединените щати съкращаване наполовина на американските дипломати в Хавана.
 
Американските решения се дължат на неумението на кубинските власти да гарантират в достатъчна степен защитата на служителите на САЩ в Куба, станали обект на мистериозни атаки, след които беше увредено здравето им, каза пред репортери пожелалият анонимност източник. Кубинските дипломати разполагат със седем дни да си заминат.

Какви странни инциденти ставали с американски дипломати в Куба?
 
Предприетите от правителството на президента Тръмп мерки са пореден удар за политиката на разведряване в отношенията между Вашингтон и Хавана на предшественика му Барак Обама, отбелязва Ройтерс.
 
Държавният департамент на САЩ уточни, че кубинските дипломати трябва да напуснат, но не са обявени за персона нон грата - мярка, която не би им позволила да се върнат, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки същия източник.
БТА