Саакашвили: Грузия е в състояние на война
Саакашвили: Грузия е в състояние на война / cнимкa: БГНЕС

Грузинският президент Михаил Саакашвили подписа указ за обявяване на военно положение в Грузия заради ескалацията на конфликта в Южна Осетия, предадоха световните агенции.

"Грузия е в състояние на война”, каза Саакашвили. „Грузия е в тотално състояние на военна агресия", посочи той. Тбилиси обвинява Русия, че е бомбардирала няколко града на нейна територия. Руската армия вече съобщи, че е "напълно е освободила" Цхинвали, столицата на грузинската сепаратистка република Южна Осетия.

Междувременно руските въоръжени сили на територията на грузинско-осетинския конфликт изпълняват само миротворчески функции и не водят война с Грузия, заяви заместник-началникът на генщаба на военновъздушните сили на Руската федерация генерал-полковник Анатолий Наговицин. „Всички наши действия са насочени към оказване на помощ на руския миротворчески батальон, който понесе големи загуби в резултат на обстрела на позициите му от грузинската армия”, каза той. По думите му са загинали 12 руски военнослужещи и 150 са ранени.