/ Thinkstock/Getty Images
Русия окачестви новата вълна американски санкции като грешка и заяви, че навикът на Вашингтон да използва санкции срещу Москва крие риск от подкопаване на глобалната стабилност и е част от опасна игра, предаде Ройтерс.

САЩ обвиниха Русия в ООН, че "мами" за севернокорейските санкции

Вчера правителството на Тръмп наложи санкции на китайската армия за това, че е купила изтребители и ракетни комплекси от Русия в нарушение на американските санкции, наказващи Москва за намеса в изборите в САЩ през 2016 година. Русия отрича да е имало такава намеса.

Правителството във Вашингтон добави в черния списък и 33 физически и юридически лица, свързани с руските въоръжени сили и разузнаване.

Разсекретяват документи от разследването за руска намеса в изборите в САЩ

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков посочи в изявление, че на Москва й се струва, че за САЩ налагането на санкции на Русия се е превърнало в национален спорт. Той отбелязва, че от 2011 г. това са 60-и поред санкции.

"Всеки нов кръг от санкции показва пълната липса на успех за нашия противник да притисне Русия с предишните си подобни опити", каза Рябков. Той добави, че Вашингтон никога няма да успее да диктува условията си на Москва.

Разследване: Не е имало тайни договорки между екипа на Тръмп и Русия

"Няма да бъде лошо за тях да си спомнят за идеята за глобална стабилност, която лекомислено подкопават, изостряйки напрежението в руско-американските отношения. Да си играеш с огъня е глупаво и може да стане опасно", предупреди руският заместник-министър. 
БТА