/ iStock/Getty Images
Полицията във Великобритания обяви, че са заловили рекордно количество хероин, пише АФП. Стотици килограми дрога били скрити под хавлиени кърпи и халати в контейнер на товарен кораб.

Пратката е била засечена на 2 август в пристанище Феликстоу. Последвало арест на няколко души във Великобритания и Холандия.

Младеж се „пробвал" за растениевъд, гледал канабис в саксии

Общо в контейнера имало 398 килограма хероин на стойност 43 милиона евро. Той бил натоварен на кораб, който трябвало да отплава за Антверпен в Белгия.

Разбиха модерна наркооранжерия край София (СНИМКИ)

"Задържането на такова голямо количество наркотик е резултат на съвместна работа на полицията, разузнаването и наши партньори от чужбина.", каза Колин Уилямс от Националната агенция по престъпността (БНАП).

Полицаите открили дрогата, конфискували я, но оставили кораба да отплава и контейнера да бъде доставен, за да видят кой ще го посрещне. В Антверпен той бил натоварен на камион и откаран в холандското пристанище Ротердам.

Задържаха дрогиран шофьор с три вида наркотик

Холандската полиция го поставила под наблюдение и арестувала двама души, които в понеделник дошли да разтоварят наркотика. В същото време във Великобритания, БНАП арестувала изпращача.
БГНЕС